• Over Bernaerts
 •     Historiek en Visie

      Virtueel bezoek van het Veilinghuis Bernarts

      Informatie voor de klant : de verkoper

     Informatie voor de klant : de koper
   
  Als u beslist een kunstvoorwerp via het huis Bernaerts te kopen, volgt hieronder kort de procedure:

  De veiling wordt voorafgegaan door de expositie die loopt van donderdag tot zondag van 10 tot 18 uur. Elke donderdag is er nocturne tot 21 uur. U kan zich van de aard en eventuele gebreken vergewissen tijdens deze vrij toegankelijke tentoonstelling en u laten vergezellen door een expert naar keuze. Onze mensen staan te uwer beschikking voor vragen allerhande. De tentoonstelling loopt in de zalen van veilinghuis Bernaerts, Verlatstraat 16-22. Tijdens de veiling is de tentoonstelling nog te bezichtigen.

  Voor al onze veilingen wordt een cataloog opgemaakt. Deze is te verkrijgen ongeveer een week voor de veiling; de catalogen zijn geïllustreerd met kleurenfoto’s en voorzien van een gedetailleerde beschrijving van elk lot.
  De digitale versie van de catalogus verschijnt ong. twee weken voor de expositie op de website, via database te scrollen en in pdf te downloaden.
  Er wordt gewerkt naar een volledig geïllustreerde cataloog online voor het einde van de expositie. U kan een conditierapport opvragen via mail of telefoon.

  Er zijn verscheidene manieren om een kunstwerk te verwerven.
  ¤ Aanwezig in de zaal
  Na registratie van uw gegevens (naam, adres, bankgarantie) zal u uw persoonlijk biednummer ontvangen. U kan dit verschillende veilingdagen gebruiken. Als u wenst, kan u een vast nummer aanvragen. U maakt zich kenbaar als koper door uw biednummer te tonen. Na het beëindigen van de veiling, kan u uw biednummer achterlaten bij onze mensen. 
   
  ¤ Niet aanwezig in de zaal
  U kan bieden via een schriftelijke bieding, via telefoon of via mail.

  Schriftelijke bieding of kooporder: u kan/ wil niet aanwezig zijn in de zaal en toch bieden. U kan een vast formulier achterlaten tijdens de tentoonstellingsdagen (do-vr-za-zo), faxen of mailen tot uiterlijk 24 uur voor aanvang veiling. Via  dit formulier met daarop uw persoonlijke gegevens, geeft u de veilinghouder de volmacht voor u te bieden aan de laagst mogelijke prijs, zonder de commissie bijgerekend.
   
  Per telefoon: formulier achter te laten tijdens de tentoonstellingsdagen (do-vr-za-zo), te faxen of te mailen tot uiterlijk 24 uur voor aanvang veiling. Via dit formulier met daarop uw persoonlijke gegevens, vraagt u onze mensen u op te bellen tijdens de veiling om mee te bieden. U geeft aan hen te kennen of u mee wil gaan met het bod of niet. Deze dienst is enkel van toepassing voor loten met een minimale schatting van 500 euro.

  Per mail: via biddingbernaerts of via «mijn catalogus». U dient zich hiervoor te registreren om een persoonlijke sessie te openen. In deze persoonlijke catalogus klikt u de bid-toets aan zodat uw bod rechtstreeks bij Bernaerts terechtkomt. U krijgt een bevestiging per mail. Deze biedingen worden echter uiterlijk aanvaard tot 24 uur voor aanvang van de veiling.

  Belangrijk: het huis Bernaerts is niet verantwoordelijk voor gebeurlijk falen van een van deze diensten en wenst u erop attent te maken dat het een dienst betreft, geen verplichting. Voor meer informatie verwijzen wij naar de Algemene Verkoopsvoorwaarden.
  Veilingen kunst & antiek: hamerprijs + 22% + eventueel volgrecht van 4% op originele kunstwerken van levende kunstenaars of kunstenaars die minder dan 70 jaar geleden gestorven zijn en dit vanaf een toewijzingsprijs van 2000 euro.

  Veilingen boeken & prenten: hamerprijs + 23% boeken en prenten+ eventueel volgrecht van 4% op originele kunstwerken van levende kunstenaars of kunstenaars die minder dan 70 jaar geleden gestorven zijn en dit vanaf een toewijzingsprijs van 2000 euro.
  Onmiddellijk na de veiling tot uiterlijk drie dagen na de laatste veilingdag. Voor de juiste data verwijzen we naar de specifieke veilingvoorwaarden.

   


      Glossarium

      Abonnement catalogi
   
  Nederlands  -   Français  -   English


  P L A T F O R M